Kaskoforsikring

Kaskoforsikring til din motorcykel

Når du som motorcykelejer skal tegne forsikring, har du som udgangspunkt to valgmuligheder, hvoraf den ene er lovpligtig – en ansvarsforsikring. Den dækker, hvis du kommer til at forvolde skader på andre personer eller deres ejendele. Den anden valgmulighed er en kaskoforsikring, der også vil dække, hvis dit eget køretøj pådrager sig skade i f.eks. et trafikuheld eller bliver stjålet. Kaskoforsikringen er, modsat ansvarsforsikringen, altså ikke lovpligtig, men du kan alligevel gøre klogt i at investere i forsikringen, idet den kan komme til at spare dig for mange penge i sidste ende. Motorcykler har nemlig en potentiel større risiko for at blive skadet end f.eks. en bil.

Den billigste kaskoforsikring er ikke altid den bedste
I modsætningen til den lovpligtige ansvarsforsikring, der ikke varierer særlig meget i dækningen fra selskab til selskab, er der forskel på både pris og dækning på kaskoforsikringer. Det er altså her rigtigt essentielt, at du grundigt sammenligner de forskellige tilbud på forsikringer, som selskaberne sender til dig. Selvrisikoen er f.eks. et punkt, der kræver meget opmærksomhed, idet en høj selvrisiko kan trække prisen på selve forsikringen meget ned, imens en lav selvrisiko kan blive en dyr fornøjelse i sidste ende. Det er naturligvis en individuel beslutning, der afhænger af dels din økonomiske situation og din egen vurdering af risikoen for, at der sker en ulykke.

Det er samtidig en mulighed at fravælge vinterkørsel på kaskoforsikringen. Det kan trække prisen væsentligt ned, men hvis du er typen, der også suser rundt på din motorcykel i vinterhalvåret, så skal du nok tage den beslutning op til revurdering.

En kaskoforsikring er altså en god investering, hvis du ønsker at være ekstra godt sikret, når du kører rundt på din motorcykel. Den sikrer dig således mod tyveri og skader på din motorcykel.

Knap_gul_få-tilbud_Get-Offers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.